Technieken

 • Klassieke massage
  Deze massage wordt bij specifieke pijn- en spanningsklachten gebruikt en werkt vooral op je spieren. We besteden aandacht een specifiek deel van je lichaam; b.v.b. je nek, onderrug of buik. Dit kan je meer in contact brengen met dit gebied en ontspanning geven. Omdat alles met elkaar verbonden is, werkt dit door op je hele lijf. 
 • Energetische massage
  Deze massage werkt op je energetische huishouding. Het is een intuitieve massage die je laat voelen waar het in je lichaam wel/niet stroomt. Het nodigt uit om uit je hoofd en in je lichaam te komen.
 • Bindweefselmassage
  De huid en het onderliggende bindweefsel wordt intensief gerold in verschillende richtingen. In het bindweefsel ligt vaak spanning opgeslagen. Het is een intensieve behandeling, die soms pijnlijk kan zijn. Ik houd altijd rekening met je grenzen.
 • Triggerpointmassage
  Bij langdurige spanning vormen zich ophopingen van afvalstoffen in de spieren; de zogenaamde knopen en kabels. Door deze voorzichtig en met aanhoudende druk te behandelen kan hier weer beweging in komen. Ook hier geldt weer: wat ervaar je tijdens deze behandeling? Triggerpointmassage wordt met andere massagevormen gecombineerd.
 • Holistic pulsing
  Dit is een diepwerkende, zachte behandelmethode. Terwijl je aangekleed op de massagetafel ligt, word je in een wiegende beweging gebracht. Het nodigt uit om in beweging te komen en diep te ontspannen. Het kan je ook in contact brengen met dat wat wel/niet goed stroomt en beweegt. 
 • Voetreflexologie
  Je voeten weerspiegelen jouw unieke eenheid van lichaam en geest. Door je voeten te behandelen, word je als geheel behandeld. De drukpunten op/onder je voeten staan in verbinding met je organen, die op deze manier gestimuleerd worden. Het nodigt uit om in je lijf te komen. Veel mensen hebben baat bij voetreflexologie.   
 • Massage van de psoas-spier
  De psoas ligt in je buik en is verbonden met je onderrug, je middenrif (ademhaling) en je buik (darmen). Als je schrikt trekt deze spier samen. Als je veel vervelende dingen hebt meegemaakt (trauma) kan het zijn dat deze spier zich snel aanspant of zelfs chronisch gespannen is. Door deze spier te masseren, kan het zijn dat je dieper kunt ontspannen en meer tot rust komt. Massage van de psoas kan via de rug en via de buik
 • Chakramassage
  Je chakra’s zijn zeven energiecentra die verschillende levensgebieden weerspiegelen; ‘zijn, voelen, willen, liefhebben, spreken, zien en weten’. Bij chakramassage worden deze gebieden aangeraakt. Welke gedachten komen daarbij in je op? Wat voel je? Welke chakra vraagt bij jou de meeste aandacht? Als je wilt, ondersteunen we deze massage met muziek. 
 • Deep tissue massage
  Deze techniek is fijn als een wat diepere massage gewenst is. 
 • Zwangerschapsmassage
  Als je zwanger bent, masseer ik over het algemeen wat zachter. Bepaalde drukpunten en technieken worden vermeden. Als je buik dikker wordt, lig je op je zij, of zoeken we een andere houding die comfortabel is.
 • Aandachtsoefening
  We geven aandacht aan het ‘hier en nu’. Zonder te oordelen, bewuste aandacht voor de ervaringen van dit moment; je lichamelijke gewaarwordingen, gevoelens en gedachten. Dit wordt ook Mindfulness genoemd. Het werkt rustgevend, geeft ruimte en meer verbinding met jezelf. 
 • Focussen
  Soms vraagt een gebied in je lichaam extra veel aandacht. Bijvoorbeeld een pijnlijke schouder of een zwaar gevoel in je buik. Soms is het een gevoel dat nog onduidelijk is. Met focussen kijken we hoe het is, om hier met je je aandacht bij te zijn. Hoe voelt het voor je? Welke gedachte komt daarbij omhoog? We staan op een vriendelijke en uitnodigende manier stil, bij dàt wat aandacht vraagt. Daardoor kan het duidelijker worden waar het om draait. Focussen kan aangekleed op de stoel, het kan ook op de massagetafel tijdens een massage.
  Je kunt in mijn praktijk ook een losse focussessie boeken.
  www.focussen.nl